Buro van den Dool is een ontwerpbureau welke op 1-1-1995 gestart is met ontwerpen van kleinschalige woningbouw, verbouwingen en nieuwbouw kantoorpanden.

Op 1-1-2020 is Buro van den Dool al 25 jaar actief in de bouwwereld en inmiddels zijn er al meer dan 800 bouwprojecten ontworpen en uitgewerkt. De afgelopen 7 jaar is Dick van den Dool zich gaan specialiseren in logistieke distributiecomplexen. Voor Paardekooper Verpakkingen is er een distributiecomplex van ca. 28.500 m2 ontworpen, welke momenteel gebouwd wordt langs de snelweg A4 in Den Hoorn.
Samen met het zusterbedrijf KDC Vastgoed BV uit Moerdijk ontwikkelt Buro van den Dool ook nieuwbouwprojecten, zoals bijvoorbeeld de bedrijfsverzamelgebouwen Lingeplaza, Merweplaza en Waalplaza aan de Einsteinstein in Gorinchem. Eind 2019 start de nieuwbouw van een state of the art distributiecomplex van ca. 5.000 m2 (voor verhuur) aan de Emmerblok te Roosendaal. Buro van den Dool ontwerpt in 3D, van een idee naar een schetsvoorstel tot aan het definitieve ontwerp in fotorealistische kwaliteit. “Het idee van realistische 3D-ontwerpen is ontstaan omdat veel opdrachtgevers vaak wel weten wat ze willen, echter geen beeld hebben van het eindresultaat.